Klootschieten

Klootschieten Klootschieten is een werpsport waarbij je in minimaal 2 teams een met lood verzwaarde kogel (de kloot) onderhands zo ver mogelijk werpt. Het team dat achterstaat is aan de beurt waardoor het dus mogelijk is dat 1 team meerdere keren achter mag werpem. Het team dat de route in de minste worpen voltooid wint het spel. Vanaf de woning heb ik 2 klootschietroutes uitgezet. Een korte en een (mooiere) lange route.

Korte klootschietroute 3.2km: (2.5 tot 3 uur)


Opmerkingen
 • Lees de spelregels goed door.
 • Let altijd goed op andere mensen en je medespelersPunt 1: Loop, voordat jullie beginnen, het pad uit vanaf het huis en ga rechtsaf. Loop tot aan de koepelweg. Begin vanaf daar met gooien!Punt 2: Jullie bevinden je momenteel aan de rand van de heide. Mochten jullie alleen de korte klootschietroute doen, loop hier dan zeker even omhoog om te genieten van het uitzicht. Punt 3: Aan het einde van de route komen jullie weer uit op dezelfde plek waar jullie begonnen. Zodra de bal de kruising voorbij is zijn jullie klaar! Tel alle punten op, het team met de minste worpen heeft gewonnen!

  Lange klootschietroute 6.84km: (ongeveer 5 tot 6.5 uur)

  TIP: Wilt u wel deze mooie route lopen maar is 5 tot 6.5 uur klootschieten iets te lang? Spreek dan gezamenlijk een eindpunt af voor het spel en wandel de rest.

  Opmerkingen:
 • Lees de spelregels goed door.
 • Let altijd goed op andere mensen en je medespelers
 • Mocht een stukje van de route niet duidelijk zijn dan is dat op zich geen probleem. Er staan in het bos regelmatig paddenstoelen waarop de in de afbeelding zichtbare locaties benoemd zijn.Punt 1: Loop, voordat jullie beginnen, het pad uit vanaf het huis en ga rechtsaf. Loop tot aan de koepelweg. Begin vanaf daar met gooien!Punt 2: Ga vóór het hek van de hertenkamp langs. Mochten jullie pauze willen houden. Hier bevindt zich het Fletcher hotel en restaurant Floor. Hebben jullie oud brood? Dan is het leuk om hier de herten te gaan voeren. Punt 3: Aan het einde van de route komen jullie weer uit bij het de houten poort. Zodra je dit hek raakt zijn jullie klaar! Tel alle punten op, het team met de minste worpen heeft gewonnen!

  Downloads
  Scorelijst Klootschieten
 • Controleer beschikbaarheid & boek direct je vakantie

  Scroll naar boven